50
BREDA
IN BUSINESS
banken, trendy stoelen en felgekleurde
kussentjes. “We zijn zo blij dat we de ver-
gunning hiervoor eindelijk rond hebben”,
merkt Patrick op. Annet vult aan: “We
zijn heel benieuwd hoe lang mensen er
blijven zitten en of ze er bijvoorbeeld ook
tapas bestellen.” Want tapas is een ander
specialisme van dit fijne café. Annet: “Sinds
we Café Sientje hebben, ben ik erachter
gekomen dat ik enorm van koken houd.”
Vijf jaar geleden kwam de horeca als
carrièreswitch op hun pad. Annet ging er
meteen vol voor, Patrick combineerde het
eerst nog met een baan in een heel andere
sector: de voetballerij. Spijt van deze
beslissing hebben ze geen seconde. Annet:
“Ik heb ontdekt dat het ondernemerschap
enorm dynamisch, leuk en leerzaam is en
veel flexibiliteit vraagt.” Vooral het voldoen
aan ieders verwachtingen vindt ze soms
een puzzel. Ze is dan ook blij met alle vaste
gasten en de ons-kent-ons-sfeer die in
Sientje de boventoon voert. Die goede sfeer
komt mede door het medewerkersteam.
Annet: “We hebben meerdere medewerkers
in dienst, stuk voor stuk harde werkers. We
doen het echt samen met hen.”
WIJN EN GIN
De eigenaresse vindt het leuk om dingen
te doen die mensen niet van een buurtcafé
verwachten. “Zoals 16 prachtige wijnen
schenken waarvan er 14 altijd open staan.”
Onlangs kreeg Sientje het predicaat gin-
hotspot van Stappen&Shoppen Breda.
Patrick: “Wij serveren al jaren meerdere
soorten gin dus vinden het erg leuk dat
gin nu echt in is.” Vrijdag is voor Sientje de
drukste dag met de vrijdagmiddagborrel
die meestal naadloos overgaat in een
drukbezochte avond. Het ondernemen in
de horeca zit Annet en Patrick inmiddels
goed in de vingers. Is het al tijd voor
nieuwe ambities? “Op termijn zie ik ons
best een ander project oppakken”, bekent
Annet. Daar worden ze al weleens
voor gevraagd, maar voorlopig
werken ze, vanuit Sientje,
vooral aan het bruisend
en booming houden van
het Ginneken.