Previous Page  90 / 144 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 90 / 144 Next Page
Page Background

90

BREDA

IN BUSINESS

1 maart 2005. Dat was de datum waarop

William Haanskorf zijn eigen restaurant

opende. Hij had er toen al een flinke

periode als chef-kok opzitten, in goede

tot uitstekende restaurants. Zijn laatste

werkplek was Boschlust in Teteringen maar

voor zijn eigen zaak streek Haanskorf neer

in ’s-Gravenmoer. Daar stond restaurant Le

Bouc, in een vorig leven ook bekend als het

Wapen van ’s-Gravenmoer, te koop. William

maakte er, samen met zijn vrouw Astrid,

Samen Eten een Drinken, kortweg Sed,

van. Aanvankelijk alleen restaurant, maar

later uitgebreid met een brasserie, grand

café én volop activiteiten op het gebied van

catering, feesten en partijen. Sed ligt ideaal

geposteerd tussen Tilburg en Breda en

bouwde daarom al snel een naam op in de

wijde omgeving.

RESTAURANT ÉN BRASSERIE

Ruim tien jaar later bedient Sed nog altijd

een breed publiek, wat van goed, gezellig

en lekker eten en drinken houdt. Het

restaurant en de brasserie zijn de afgelopen

jaren één en dezelfde kaart gaan voeren en

daardoor meer naar elkaar toegegroeid.

Daarin komt echter verandering. ‘We gaan

er weer een écht restaurant en een échte

brasserie van maken’, laat Haanskorf

vol ambitie weten. ‘Wij willen dat onze

gasten lekker eten weer gaan waarderen.

Daarom gaat de nadruk op goede, verse

producten. Kwaliteit.’ Om dat alles gestalte

te gaan geven, is een nieuwe chef-kok

aangetrokken. Paul Nieuwdorp komt van

Zout&Citroen in Oosterhout en zwaait

vanaf 1 februari de scepter in de keuken.

William gaat zélf minder uren ‘achter het

fornuis’ maken.

NIEUWE KAART

Behalve in de keuken, verandert er ook

in het restaurant iets, met de terugkeer

van ober/kelder Maarten van de Perk.

Dat wordt het vertrouwde gezicht in het

40 plaatsen tellende restaurant. Daar

kunnen de gasten vanaf begin februari

kennis maken met een nieuwe kaart,

waarin de hand van de nieuwe chef-kok

voelbaar zal zijn. De gangenmenu’s op

die kaart blijven de stijl van de klassieke

keuken mét wereldse invloeden ademen.

Een goede wijn-spijscombinatie spreekt

bij Sed (wat overigens ook Spaans voor

‘dorst’ is) voor zich. De kwaliteit op het

bord komt van hele goede leveranciers,

waaronder de lokale Keurslager.

Bij restaurant Sed wordt ook de waarde

van presentatie, beleving en gastvrijheid

onderkend. Maar het is toch vooral een

plek om heerlijk samen te genieten en

voldaan weer naar buiten te gaan. Het

restaurant is 6 dagen per week geopend

(maandag gesloten). Lunchen kan er,

behalve op zaterdag, vanaf 12.00 uur.

Reserveren wordt op prijs gesteld.