Previous Page  94 / 144 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 94 / 144 Next Page
Page Background

94

BREDA

IN BUSINESS

Bij Bali James kookt Jimmy Lohamzah authentieke

Indonesische gerechten. Indonesisch zowel qua

methodiek als ingrediënten. Het Indonesische restaurant

aan de Markendaalseweg is tot ver buiten Breda bekend.

Vooral vanwege hun Indonesische rijsttafel. “De tafel vol

met gerechten is echter wel een verhollandste manier

van Indonesisch eten,” vertelt de goedlachse kok.

CULINAIRE SCHOLING IN

LONDEN EN JAKARTA

Lohamzah’s ouders begonnen in de jaren

’70 met het restaurant. Nadat hij in 2002 zijn

studie bedrijfskunde aan de Rotterdamse

Erasmusuniversiteit had afgerond, bleek

de roep uit de keuken toch sterk. Hij

volgde achtereenvolgend de prestigieuze

horecaopleidingen Le Cordon Bleu in Londen

en de Trisakti University in Jakarta. Enkele

jaren later begon hij in de keuken van het

restaurant van zijn ouders. “Gewoon met

snijden, schillen en afwassen hoor!” lacht

Gastvrij en authentiek

Indonesisch

BALI JAMES INDONESICH RESTAURANT