94
BREDA
IN BUSINESS
Bij Bali James kookt Jimmy Lohamzah authentieke
Indonesische gerechten. Indonesisch zowel qua
methodiek als ingrediënten. Het Indonesische restaurant
aan de Markendaalseweg is tot ver buiten Breda bekend.
Vooral vanwege hun Indonesische rijsttafel. “De tafel vol
met gerechten is echter wel een verhollandste manier
van Indonesisch eten,” vertelt de goedlachse kok.
CULINAIRE SCHOLING IN
LONDEN EN JAKARTA
Lohamzah’s ouders begonnen in de jaren
’70 met het restaurant. Nadat hij in 2002 zijn
studie bedrijfskunde aan de Rotterdamse
Erasmusuniversiteit had afgerond, bleek
de roep uit de keuken toch sterk. Hij
volgde achtereenvolgend de prestigieuze
horecaopleidingen Le Cordon Bleu in Londen
en de Trisakti University in Jakarta. Enkele
jaren later begon hij in de keuken van het
restaurant van zijn ouders. “Gewoon met
snijden, schillen en afwassen hoor!” lacht
Gastvrij en authentiek
Indonesisch
BALI JAMES INDONESICH RESTAURANT