Previous Page  60 / 144 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 60 / 144 Next Page
Page Background

60

BREDA

IN BUSINESS

‘Zondigen in restaurant

Liefdegesticht’

Hotel Nassau Breda en Restaurant Liefdegesticht zijn nieuwe, unieke

horecaconcepten in de binnenstad van Breda. Directeur Sales en Marketing Pauline

Brinkman kan er met tomeloos enthousiasme over vertellen. “De historie van deze

locatie is een cadeautje. Wij hebben die in een spannend jasje gegoten zodat we

mensen dusdanig verrassen dat ze terugkomen.” Het hotel en restaurant vertalen

het sobere katholieke leven en eten van de Zusters Penitenten Recolectinen van de

Onbevlekte Ontvangenis die hier van 1899 tot 1992 woonden naar de tijd van nu.

“De komende maanden gebruiken we om zoveel mogelijk feedback te verzamelen

om écht het luxury lifestyle hotel te kunnen zijn waarnaar we streven.”

Dit hotel wil een belevingshotel zijn en slaagt

daar uitstekend in. Buiten, in de Nieuwstraat,

zien voorbijgangers geen opvallend bord,

geen vlaggen of rode loper, maar een stijlvol

gerestaureerde, gevel met statige ramen

en een glazen schuifdeur die zicht biedt

op de witgeschilderde ornamenten van de

originele ingang van dit voormalige klooster.

Eenmaal binnen kom je ogen tekort. Originele

elementen zoals glas-in-lood-ramen lopen

bijna naadloos over in moderne toevoegingen.

Grote nieuwe vloertegels matchen prima met

de originele marmeren exemplaren. Aan de

andere kant van het pand, ligt aan een zonnig

terras met zicht op het water Restaurant

Liefdegesticht.

DE BIECHTSTOEL IN

Het centrale thema in hotel en restaurant is

‘sinners and saints’. Dit is terug te vinden in

alle uitingen van het hotel. ‘Confessions’ zijn

de reviews die gasten al in het hotel, in de

biechtstoel, oftewel ‘confession booth’ achter

kunnen laten. Mensen die komen eten in

Restaurant Liefdegesticht worden opgeroepen

vooral te genieten van de culinaire zonden die

chefkok Bart Klomp en zijn team bereiden.

Pauline: “We hebben wellicht de ambitie om

over een paar jaar op Michelin-ster-niveau te

koken, maar de komende jaren concentreren

we ons op eenvoudige gerechten met rijke

smaken, eigenlijk zoals de nonnen hier

vroeger ook aten.” Het restaurant richt zich

met toegankelijke prijzen op mensen uit de

stad en de regio. Het heeft een eigen ingang

aan de Nieuweweg.

GLAMOURNONNEN

De hoofdkleuren in het hotelinterieur zijn

zwart en goud, maar er zijn ook bruin-

en groentinten. “Zwart refereert aan het

sobere van de nonnen en goud staat voor

het luxe hotel dat we zijn”, legt de Sales- en

Marketingdirecteur uit. Maar de absolute

blikvangers zijn de enorme foto’s die de

wanden in de algemene ruimten sieren.

Het zijn portretten van vrouwen met een

flinke knipoog naar de nonnen die dit

voormalig klooster ooit bewoonden. Het